Allia Talent-radar


Allia helpt organisaties met het vinden én behouden van medewerkers! Daarvoor heeft Allia een totaalaanpak ontwikkeld voor instroom (Scout) en doorstroom (Insight) van medewerkers. We matchen het persoonsprofiel met het functieprofiel als geheel met behulp van big data-analyses en kunstmatige intelligentie.

Beschikbare data analyseren we voortdurend. Hierdoor is het mogelijk om te voorspellen over welke skills kandidaten beschikken. Dit levert betrouwbare matchresultaten én verrassende kandidaten op. Of er nu sprake is van krapte of schaarste, Allia beweegt mee met de organisatie en biedt altijd de gewenste ondersteuning.

Hoe het werkt?


Allia InsightAllia Insight geeft optimaal inzicht in de kwaliteiten van jouw medewerkers. Zitten ze wel op de juiste plek? Misschien ‘staan ze stil’, waardoor talent onbenut blijft. Om er zeker van te zijn maak je gebruik van Allia Insight. Analyseer jouw organisatie of een onderdeel ervan met behulp van Allia.

Allia Insight matcht interne medewerkers met interne functies. In een overzichtelijke radar-view laat Allia zien waar medewerkers matchen en waar sprake is van een gap. Hiermee wordt inzichtelijk in welke functie of op welke afdeling de vaardigheden van een medewerker het beste tot hun recht komen. Het Allia profiel is daarmee de basis voor het stimuleren van interne doorstroming, talentontwikkeling, scholing en evaluatie van functioneren.

Allia Scout


Iedere Allia appgebruiker is een potentiële medewerker voor jouw organisatie. Om ze te vinden maak je gebruik van Allia Scout. Publiceer een functieprofiel en check vervolgens direct de database van Allia appgebruikers. Met één druk op de knop verschijnen kandidaten op de radar, de kandidaten vinden jóu!

Allia Scout is 'het nieuwe solliciteren', de ideale start van een sollicitatieprocedure. Stapels met brieven en cv’s zijn definitief verleden tijd. Sollicitanten maken een Allia profiel en vervolgens laat de Talent-radar zien of er een match is. Je hebt direct inzicht in de kwaliteiten van de kandidaat. Een enorme besparing van tijd, de (HR) Manager van jouw organisatie hoeft alleen de Allia Talent-radar in de gaten te houden.

Is er een digitale match tussen een kandidaat en een organisatie? Maak dan persoonlijk kennis om te onderzoeken of er ook een persoonlijke match is. Direct contact opnemen met een kandidaat? Ook dan is mogelijk met Allia.

Allia PerspectiveIs een medewerker toe aan een vervolgstap buiten de organisatie? Geef medewerkers dan toegang tot de externe arbeidsmarkt. Met andere woorden, de radar van de medewerker wordt dan gevuld met vacatures buiten de organisatie. Laagdrempelig, snel en betrouwbaar geeft Allia een indicatie van de mogelijkheden op de externe arbeidsmarkt.